Recente artikelen...

paradise suite

paradise suite

De Nederlandse film The Paradise Suite wordt ingezonden voor de categorie Beste niet-Engelstalige Film van de Oscars. In januari 2016 wordt bekend of de film van Joost van Ginkel, die op het Nederlands Film Festival in première gaat, zich tot de genomineerden mag rekenen.

Het verhaal

“The Paradise Suite gaat over zes mensen die elkaar vinden en, soms met slechts één blik, elkaars leven onomkeerbaar beïnvloeden”. Zo wordt de film omschreven op de site van de producers.

De Bosnische Seka leeft voor haar wraak, maar het is juist deze wraak waarmee ze liefde vindt. De Zweedse Lukas moet weglopen van huis voordat zijn vader Stig beseft wat hen in de weg staat. De Bulgaarse Jenya ziet in Amsterdam niet wat ze gehoopt had. De Afrikaanse Yaya moet in gevangenschap vechten voor haar vrijheid en de Servische oorlogsmisdadiger Ivica wordt geconfronteerd met het feit dat zijn misdaden nooit ongestraft zullen blijven. In de poëtische mozaïekvertelling ontmoeten de personages elkaar in Amsterdam, waar ze allemaal (al dan niet vrijwillig) beland zijn.

Joost van Ginkel ziet met The Paradise Suite zijn tweede film naar de Oscars gaan. Eerder werd Zand (2008) al als Nederlandse inzending geselecteerd en werd het bovendien als enige Nederlandse film geselecteerd voor het filmfestival in Venetië. The Paradise Suite gaat op zaterdag 26 september voor het publiek in première op het NFF. De Oscars worden op de 28e uitgereikt in Los Angeles.

Reacties zijn gesloten.