Recente artikelen...

tablet-televisie

Tablets en smartphones zijn in Nederland bezig aan een sterke opmars. In 2014 steeg het aantal bezitters van smartphones met 8 procent en het aantal bezitters van een tablet met 10 procent.

tablet-televisie

Elk bedrijf zijn eigen app

De toepassingsmogelijkheden van beide apparaten worden steeds uitgebreider. Dit is vooral het gevolg van het toegenomen aantal apps. Elk bedrijf dat zichtbaar wil blijven in de markt kan niet om het ontwikkelen van een eigen app heen. In feite lijkt hier dezelfde beweging gaande te zijn als toen elk bedrijf een eigen website begon.

Praktisch gebruik en sociale netwerken

Natuurlijk is het niet alleen commercie wat de klok slaat. Een handige app voor de Openbare Bibliotheek brengt het lezen van digitale boeken een heel stuk dichterbij. Ook het online bankieren met de telefoon of tablet heeft natuurlijk een commercieel aspect maar vooral ook een hoge praktische gebruikswaarde. De boventoon voeren natuurlijk de sociale netwerken als WhatsApp en Facebook. Ze zijn op de smartphone en tablet de hele dag binnen handbereik.

Tablet ook op school

Onder middelbare scholieren stijgt het tabletbezit ook vanwege het gebruik op school. Steeds meer scholen gaan ertoe over om hun leerlingen standaard uit te rusten met een tablet, waarop tijdens de lessen digitale boeken en ander lesmateriaal worden gebruikt. Natuurlijk is het voor deze leerlingen erg prettig dat ze de tablet ook kunnen benutten in hun vrije tijd.

tablet-tv-kijkenGratis app bij digitale tv van mobiele aanbieder

Ook het op de tablet kijken naar tv programma’s is erg in opkomst. Met de eigen WiFi verbinding in de buurt is tv kijken mogelijk tegen lage kosten en op elke plek in huis, school of bedrijf. Met name de combinatie tussen een digitaal tv abonnement en internet doet de mogelijkheden op de tablet stijgen. De bekende mobiele aanbieders die zich op deze markt bewegen, zorgen bij het afsluiten van een abonnement voor een gratis app die ontspannen tv kijken op smartphone en tablet mogelijk maakt.

Reacties zijn gesloten.