Recente artikelen...

smart-tv

Het is altijd weer leuk om te zien hoe de ontwikkelingen verlopen op het digitale vlak. Kijk je op straat om je heen, dan zie je iedereen lopen of fietsen met een smartphone binnen bereik. We zijn met z’n allen dus al behoorlijk gedigitaliseerd. De vraag is eigenlijk alleen: hoe zit het op dit moment thuis?

Makkelijk overstappen op een soepel digitaal pakket

smart-tv
In 2014 is het aantal huishoudens dat kijkt naar digitale televisie met 2 procent toegenomen. Vergeleken met de voorgaande jaren is dit maar een beperkte groei. In 2014 kwam het totale percentage uit op 84 ten opzichte van 82 procent het jaar ervoor. Er is sprake van een zekere stabilisatie zou je kunnen zeggen. Eigenlijk is dat een beetje vreemd. Er spelen namelijk plannen om de doorgifte van analoge zenders via de kabel te stoppen. Op het moment dat dit gebeurt, moet elk huishouden kunnen beschikken over digitale ontvangst. Waarschijnlijk zijn veel mensen er nog niet mee bekend hoe vrijblijvend op dit moment de keuze voor een digitaal pakket is. Kijk je bijvoorbeeld naar telecomprovider Vodafone, dan zie je daar een heel soepel pakket met de naam Vodafone Thuis. Dit pakket biedt de mogelijkheid om elke maand het zenderpakket en de internetsnelheid naar behoefte aan te passen. Als abonnee heb je bij zo’n pakket in alle rust de tijd om het nieuwe fenomeen, met zijn uitgebreide extra mogelijkheden, helemaal naar je hand te zetten.

tablet-smart-tvOok smartphone en tablet ten volle benutten

In 2014 werd wel een sterke toegang gemeten van het aantal mensen dat met hun tv direct toegang heeft tot internet. Hun aantal steeg in dat jaar met maar liefst 5 procent naar 22 procent. Ook de toename van het aantal huishoudens dat een smartphone of tablet bezit, bedroeg in 2014 respectievelijk 8 en 10 procent. De snelle toename van geavanceerde mobiele apparatuur maakt een enorme markt zichtbaar voor abonnementen zoals het hiervoor genoemde van Vodafone, waarbij internet, televisie en bellen heel soepel met elkaar worden gecombineerd.

Reacties zijn gesloten.