Recente artikelen...

lord of the rings set

lord of the rings setTegenwoordig bestaan veel filmsets grotendeels uit blue- of greenscreen, voor de special effects die naderhand worden toegevoegd. Een uitdaging voor de acteurs, want die moeten allerlei gebouwen en objecten voor zich zien, die er op de set niet zijn. Gelukkig voor de acteurs zijn er ook nog een aantal filmsets die helemaal gebouwd zijn in een studio of zelfs in de natuur. Hieronder een top drie.

Harry Potter

De ‘Great Hall’ in de films van Harry Potter is wel helemaal gebouwd en is nog steeds te bezichtigen voor fans van de films en boeken. Zo heb je even het gevoel dat je een leerling bent op Zweinstein (of zoals in het Engels: Hogwarts). De set is erg groot, maar dat was voor de jonge hoofdrolspelers des te beter. Zo konden ze zich helemaal inleven in hun personage binnen de magische wereld van schrijfster J.K. Rowling!

Lord of the Rings

Hobbiton is de naam van het dorpje waar Frodo, Sam, Bilbo, Merry en Pippin wonen, de personages uit de boeken van The Lord of the Rings. Deze filmset is gebouwd in de prachtige natuur van Nieuw Zeeland. Het ziet er erg schattig uit, die kleine huisjes in het mooie landschap. Helaas moeten Nederlandse fans van de filmtrilogie een behoorlijk eind reizen om de set in het echt te kunnen bezichtigen.

Pirates of the Caribbean

We kennen allemaal wel de filmreeks van Pirates of the Caribbean, met in de hoofdrol Johnny Depp als Captain Jack Sparrow. Voor kinderen moet de filmset een ware speeltuin zijn, een heus piratenschip met acteurs verkleed als de crew van het schip. Zelfs volwassenen zouden zich goed amuseren als figurant op deze filmset.

Interieurtip: Laat je kamer uitzien als een echte filmset door middel van fotobehang! Als je kiest voor tropisch fotobehang met de zee, het strand en palmbomen, krijg je al snel het Pirates of the Caribbean-gevoel!

Have your say